Reklam:

Reklam:

lördag 23 mars 2024

Den Gyllene Solen dyker upp ur dimman

 

I den täta dimma som svepte in över Kalmars kust sent under natten, dök fraktfartyget "Den Gyllene Solen" upp likt ett spökskepp, oväntat och stumt. Det stora skeppet, nu ankrat på grundare vatten en bit ut från hamnen, svarar inte på kommunikationsförsök, och dess närvaro har väckt både nyfikenhet och oro bland stadens invånare.

KALMAR Trots flera försök från hamnpersonal och lokala myndigheter att etablera kontakt via radio och andra kommunikationsmedel, har ingen ombord svarat. Skeppet, vars last och destination är höljda i mysterium, har blivit ett gåtfullt inslag i den annars så stilla hamnen.

Registrerat i Hong Kong, bär "Den Gyllene Solen" på en last som ingen tycks känna till, och frågorna hopar sig kring varför det anlände till Kalmar, så långt från dess förmodade kurs. Inga officiella dokument eller fraktsedlar har ännu delgivits som kan kasta ljus över dess syfte eller innehåll.

Myndigheterna har uppmanat allmänheten att hålla sig borta från kajområdet och har försäkrat att alla nödvändiga åtgärder kommer att vidtas för att säkra området och utreda händelsen så snart det är möjligt. Kalmars invånare håller andan, medan skuggorna från natten döljer de hemligheter som "Den Gyllene Solen" för med sig.

ANDERS BERGGREN

Inga kommentarer:

Reklam:

Reklam:

.

.