Reklam:

Reklam:

torsdag 11 september 2014

Polisen döljer seriemord för allmänheten

KALMAR En serie brutala mord har skett i Kalmar, vilket polisen har valt att dölja under mycket lång tid. I kanske ett helt år har ett team arbetet med att finna den skyldige, men inga framsteg verkar ha gjorts.

Polischef Sten Håårdh beter sig mycket svalt och sakligt då Kalmaritens utsände reporter söker honom för en intervju via telefon. Det har, via ett anonymt tips till oss, uppdagats att mordroteln i Kalmar haft fullt upp med en serie brutala mord som skett, det första så pass tidigt som i förra året.

"Det är väl ingenting att gorma om, polishandlingar ska vara hemliga för allmänheten och så är det med det." säger polischef Håårdh till vår reporter.
"Som vi ser så finns det inget mönster att finna bland offren, förutom då tillvägagångssättet" säger en annan polis, som önskat vara anonym i artikeln.
"Utöver det vet vi nästan ingenting. Det är både män och kvinnor i olika åldrar. Den äldsta var 58 år fyllda och den yngsta så ung som 23."
Exakt hur länge utredningen har pågått vill varken polischefen eller andra i teamet svara på.

Det var via ett tips som Kalmariten fick reda på sanningen. Tipsaren är själv en av de som upplevt den otrevliga händelsen att finna ett av offren i ett industridominerat område i staden och under utfrågningen som följde då han gick till polisen förstod tipsaren om att det inte rör sig om ett enstaka fall, utan snarare en serie brott.
Han vände sig då till Kalmariten för att få reda på svaret, och lika ställda blev vi av den här, för oss, nya informationen.

Offren är alltså både män och kvinnor, av blandade åldrar, ursprung, etnicitet och inkomst. De har alla funnits på mindre välbesökta platser runtom i hela staden och de alla har en sak gemensamt, de har alla tömts på blod via brutalt uppslitna sår i halsen.
"Det kan anses hemskt, ja, men vi har valt att inte gå ut med det i media och det för att folk inte ska oroa sig i onödan." säger Sten Håårdh till Kalmaritens reporter.
"Men hur många offer rör det sig om?"
"Det kan jag tyvärr inte uttala mig om, det är sekretessbelagd information."

Den andre polisen vi har fått kontakt med bekräftar dock att det rör sig om inte mindre än 11 dödsfall på nästan lika många månader.

BORIS BÄCK

Inga kommentarer:

Reklam:

Reklam:

.

.